Monday, December 21, 2015
វិធីធ្វើនំអ៊ី
នំអ៊ី ត្រូវបានគេធ្វើពីម្សៅអង្ករដំណើបមូលជាដុំតូចៗ ឬធំល្មមតាមចំណូលចិត្ត ហើយគេបន្ថែមល័ក្សពណ៌ដើម្បីឲ្យនំមានភាពទាក់ទាញ។ ដល់ពេលដួលមកបរិភោគគេស្រូបទឹកខ្ទិះដូង និងរោយល្ងរបន្តិចឲ្យកាន់តែមានក្លិនឈ្ងុយ។+ គ្រឿងផ្សំ
- ម្សៅអង្ករដំណើប ២៦៥ក្រាម
- ទឹក ២០០មីលីលីត្រ
- ល័ក្សពណ៌ (ដាក់ក៏បាន ឬមិនដាក់ក៏បានតាមការចូលចិត្ត
+ វិធីធ្វើ
១. ដំបូងយកម្សៅអង្ករលាយជាមួយទឹកកូរច្របល់ចូលគ្នាឲ្យទៅជាម្សៅស្អិតរួចយកមកពូតឲ្យសាច់ម្សៅម៉ត់ចូលគ្នា។
២. ប្រសិនបើចូលចិត្តពណ៌ដាក់ទឹកល័ក្សចូលជាមួយគ្នាឲ្យសព្វ ទើបយកមកលុញ។
៣. តែបើមិនដាក់ទេយកម្សៅមកលុញតែម្តងជាដុំមូលតូចល្មមតាមដែលចង់បាន (ពេលលុញដាក់ម្សៅអង្ករបន្តិចៗកុំឲ្យស្អិតជាប់ដៃ)។
៤. ពេលដែលលុញរួចហើយយកវាមកដាក់ចូលក្នុងឆ្នាំងដែលកំពុងដាំទឹកពុះនៅពេលដែលនំអណ្តែកឡើងទុកប្រហែលជា ១-២នាទីឲ្យឆ្អិនបានសព្វ។
៥. បន្ទាប់មកទៀតស្រង់ដាក់ចូលក្នុងទឹកត្រជាក់ ដើម្បីឲ្យឆាប់ត្រជាក់ យកមកញ៉ាំជាមួយទឹកខ្ទិះដូង រោយល្ងរពីលើតាមដែលចូលចិត្ត៕
+ ទឹកខ្ទិះដូងមានគ្រឿងផ្សំ៖ ទឹក ២៤០មីលីលីត្រ, ស្ករស ៣៣៥ក្រាម, ខ្ទិះដូង ៥០០មីលីលីត្រ, អំបិល កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ, ស្លឹកតយ ២-៣សន្លឹក លាយចូលគ្នារួចដាក់ដាំឲ្យពុះជាការស្រេច៕
Pastry
The cake was made of glutinous flour, the small piece or large enough hobbies and Marx University so attractive cake. Fall eat water absorption little coconut milk and sprinkle sesame aroma.
+ Ingredients
- Glutinous flour, 265 grams
- 200 ml
- Marx University (or also liked
+
1. First rice flour mixed with water, stir chain entered into a sticky powder, and Lud meat powder resolution.
2. If you prefer water colors Queen's University today to Luxembourg.
3. If not put flour Luxembourg once as small as desired (Luxembourg rice flour gradually to avoid glued).
4. Luxembourg already put it into the water, which are planted split when baked beans about 1-2 minutes to boil today.
5. Then put into cold water extraction to icy water intake with coconut milk sprinkle sesame like.
Palm + tukakhteah ingredients: water, 240 ml, 335 grams of sugar, coconut milk, 500 ml, half a teaspoonful of salt, 2-3 sheet leaves mixed together and boiled up.
Subscribe to:
Post Comments
(
Atom
)
No comments :
Post a Comment