Powered by Blogger.

Monday, December 21, 2015

នំអំបុកបំពង

No comments :
ចេក​ទុំ​គឺ​ជា​ផ្លែ​ឈើ​ដែល​មាន​រស់​ជាតិ​ផ្អែម​ឆ្ងាញ់​ ហើយ​ថែម​ទាំង​មាន​អត្ថប្រយោជន៍​ជា​ច្រើន​ដល់​សុខ​ភាព​ផង​ដែរ​។ ចេក​ទុំ​គេ​អាច​យក​ទៅ​ធ្វើ​ជា​ នំ ​និង​ បង្អែម​ បាន​ជា​ច្រើន​មុខ​ដូច​ជា​ ចេកចៀន​ បបរចេកខ្ទិះ​........។​ ថ្ងៃ​នេះ​មង្គលការ​និង​លើក​យក​វិធី​ធ្វើ​នំ​មួយ​មុខ​ទៀត​មក​ជំរាប​ជួន​ដែល​មាន​ឈ្មោះ​ថា​ នំអំបុកបំពង​ ។​


 គ្រឿងផ្សំ ៖

+សំបកក្រៅ

   - អំបុក សរសៃដូងកោស(យកទៅលីង)

   -ម្សៅមី

   -ខ្ទិះដូង(ដាក់មួយសើមម្សៅសម្រាប់ពូត)

   -អំបិលបន្តិច

   -ស្ករស


 +ស្នូលខាងក្នុង

    -ចេកពងមាន់ទុំជោរ


 វិធីធ្វើ៖
- យកម្សៅលាយសរសៃដូងកោស ម្សៅមី ខ្ទិះដូង អំបិលនិងស្ករស រួចលាយចូលគ្នាអោយសព្វ ពូត​ហើយ​បង្កប់​ចេក​ពង​មាន់​មួយ​ នៅ​ចាំ​កណ្តាល​ បិត​ចេក​អោយ​ជិត​
- ដាក់ខ្លាញ់ចូលក្នុងខ្ទះទុកអ ោយក្ដៅខ្លាំងសិន សឹមយកទៅបំពងអោយឡើង​ក្រហម​ស្រួ យ​ រួច​ស្រង់​ចេញ​ ទុក​អោយ​ស្រក់​ខ្លាញ់​ចេញ​អស់​ រួច​ជា​ការ​ស្រេច​ ។​


Fried cakes ambok

Ripe banana is a fruit that tastes sweet, and also there are many benefits to health. Ripe bananas can take to make a lot of cakes and desserts such as fried banana porridge chekakhteah ......... marriage and how to make a cake next to him and sometimes named ambok cake fries.


 Ingredients:

+ Outward

   - Ambok scratch coconut fiber (roasted)

   - Flour

   - Coconut milk (wet powder for Lud)

   - A little salt

   - Sugar


 The inner core +

    - Chekapongmean ripe


 Way:
- Flour Scratch Mix flour, coconut fiber coconut milk, salt and sugar and mix together today wrung a chicken egg and banana embedded in the central banana close close
- Dakkhlanh into the pan very hot by then fried to red rice extract to shed all the fat out and ready.



No comments :

Post a Comment